Pazartesi, Temmuz 03, 2006

enschede yavastan kendini sevdirir

Italya'dan donerken yol hic ama hic bitmeyecekmis gibi geldi bi ara. Amersfoort'ta bi yerlerde gecenin saat 12'si olmustu, biz 10 saattir yoldaydik ve daha eve ulasmamiza koccaman bir saat daha vardi ki, allahin sittir ettigi yerde oturdugumuza karar verdik.

Evet, koyumuz cok uzak, insan seyahatine baslamak icin havaalanina ulastiginda yorulmus oluyor bile, evet tren saatleri cok ters, ucagin azicik gec kalsa havaalaninda mahsur kalirsin maazallah, hele konsere falan gitmeyi hic dusunme bile araban yoksa, evet zaten burada hic bisi olmuyor, insanlar huysuz, suratsiz, koylu ve cirkin giyimli, evet is guc yok burada ama iste, yilda uc gun, bes gun gunes isildadiginda, cocuklar 'domalanlar'in ordaki sularda sapirdadiginda, parkta kuslar circirladiginda falan seviyorum burayi.

Bu haftasonu da buralari siz gidin baska sehirlerin sokaklarini gezmeye, bakin bende ne cevherler var der gibiydi. Hava neffis, estiginde bayiltmayan bir 30 derece, international markt tam gazdi. Bu sene daha multi-kulti bir hale gelmis, yani Turkler ve Suryaniler birkac tane stand acmis, Surinamlilar, Afrikalilar da eklenmis gecen sene olan bitenlerin yani sira.

Vera'ya taa oralardan tasidigim sekerlerin aynisini (ki ezilmesinler diye elimden geleni yaptim) sehir meydaninda Italya standlarinda satilirken gormek cok sevindirici bir sey degildi, Turklerin Turk kulturunu gosteren stand deyince akillarina nargile kurmaktan ve kokmus kotu lahmacun satmaktan baska birseyin gelmemis olmasi da, ama olsun.

Sonra gittik parkimiza, sangria, cumhuriyet bulmaca, golgede yayilmaca derken, nefis bir aksamustu gecirdik yine.

Yaz cok yakisiyormus buraya megerse.