Salı, Kasım 07, 2006

welke formulier?

IND mevsimi geldii, hos geldi. Yine yeni yeniden fotokopilenmek, ustmektuplanmak, apostillenmek zamani. Bu sefer yedi carsambanin pazari bir araya geldigi icin hem pasaport yenilenecek, hem cikis vizesi alinacak, hem her ikimiz farkli turlerde oturum izinlerine basvuracagiz, hem bu arada tasinacagiz. Postamizi yonlendirmemiz, evin elektrigini falan kapatmamiz, yeni bir internetci-telefoncu bulmamiz, onlarla anlasmamiz, yeni belediyeye kaydolmamiz, eski belediyeden kaydimizi almamiz falan lazim.

Herseyden once ve onemli olarak, bir ev bulmamiz lazim. Emlakcimizin keyfi olursa bize ev gostersin. Asagi yukari bir delik buyuklugundeki evlere Enschede'de odedigimizin iki katini odeyelim. (Enschede'de sarayda oturuyordun ya, sikayet edecek her noktayi belirt, aman eksik kalma) Allahim, ne olur, bir an evvel ev bulalim da, odeyelim. Ne de olsa biz istedik, hamama giren terler degil mi?

Onun icindir ki, bugunlerde en cok duydugum soz, bir form dolduralim. Dolduralim anacim, dolduralim. Zaten form -disi herhangi bir durum oldugunda aninda error veriyorsunuz, bari sonsuza kadar form dolduralim. Aman beni mumkun oldugu kadar cabuk basinizdan atin da size bir daha bulasmayayim, varsin uc ay kendi kuyrugunu kovalayan manyak kopekler gibi abuk bir yone dogru evrak toplamaya ve yazismaya devam edelim di mi? Aman aman, bisi mi istedim, hemmen gidip mudurunuze sorun, o da yok oyle bi form, biz sizi anlamadik, biz bunu bilmiyoruz desin. Iyii, desin.

Anladik ki bu onumuzudeki birkac ay kulagimizin arkasi dahil her yerimizi opecekler. Napalim. Benim keyfim gicir yine de. Inatliyim, yeni bir sehre tasinmanin keyfini ne 'even wachten a.u.b' ler ne de alti hafta icinde size geri doneriz, en yakin randevuyu uc hafta sonra alabilirsinizler engelleyemeyecek. Ben bir gun memur oldugumda insanlara ayni sekilde davranmayi hayal edip etrafa bakinacagim. Yeni bir yerlerde kaybolacagim. Demonte mobilya monte edecegim. Koray'la hirlasacagim. Hayatimda ilk defa bir ulke icinde baska bir sehre yerlesecegim, ilk defa kendi kendime tasinacagim. Ho hooyt!

En buyuk derdim hava durumunu seyrederken otomatik olarak Enschede'ye bakmak, bu arada Eindhoven'i kacirmak olsun. Bir de bu sefer evin telefonunu ezberliyeyim, ne olur.

07 Kasım, 2006 18:10, Blogger ycurl boyle dedi...

aa artik Eindhoven havadisleri mi olacak yani?

 
08 Kasım, 2006 12:41, Blogger deryik boyle dedi...

takipteyim ve hatta yardıma bile gelirim. eindhoven TU öğrencilerinden bi karma birlik yollarız sizin eve..

 
08 Kasım, 2006 13:12, Blogger Deniz boyle dedi...

Deryik, tehlikeli sozler veriyorsun. Valla ciddiye alir, eline bir firca, bir boya tenekesi veririz ona gore. Bugunlerde bizden bir ucanla bir kacan kurtuluyor zaten, arsiz olduk.

Iyi ki dogdun diyeyim sana bir de buradan. Insallah, ilk firsatta birarada kutlariz bir de!

 
09 Kasım, 2006 22:14, Blogger koray boyle dedi...

belki bebek sevmeye amsterdama gelirsiniz?

 
15 Kasım, 2006 13:28, Anonymous Adsız boyle dedi...

Bir kolay gelsin formu yayınlarsanız şeyettirecektim.
(eski i.çekirdeği)

 

sen de yorum yaz

yorumlari kapat