Çarşamba, Ağustos 03, 2005

Turku turku Turkiyem

Bir baktim muziklerimize az evvel, hatiri sayilir miktarda turku varmis arsivimizde. Benim gibi insanlarin genelde turkulerle iliskisi ya solcu arkadaslari yoluyla ya da muzik derslerinde Turk beslisinin modernize edilmis turkulerini blok flut ile dutturtmek (iyy icim kalkti) ve bir daha yuzune bakmamak yolu ile olur halbuki.

Solcu arkadaslarim olmadi, solcu ogretmenlerim oldu lisedeyken, onlar da sonra zaten kendi muzik gruplarini kurup cok basarili oldular. Turk beslisiye tum alakami muzik dersinden gerekli notlari alir almaz kestim, mutluyum.

Sonra butun turkulerin benim sinir oldugum dimbir dimbir baglama esliginde cigrilmadigini, eglenceli, cogu zaman bayagi acik sacik sozleri oldugunu, cok sevdigim blues'e pek cok acidan cok benzedigini , bir suru sekilde soylenebilecegini farkettim de, simdi artik dinliyorum,cogunlukla mutfakta, yemek pisirirken.Bugunlerdeki favorilerim Melike, Naylon Taragim ve Dondurmaci. Kan cekiyor herhalde, Trakya turkuleri cok daha hosuma gidiyor.

Bu arada, ne yazik ki Jonathan Coe buyuk hayal kirikligi oldu, o kadar guzel bir ilk kitaptan sonra boyle bir devam olsun, butun hevesim kirilsin, olur mu? Neyse, basladik, bitirecegiz artik...

03 Ağustos, 2005 15:36, Blogger Koyubeyaz boyle dedi...

Uzuldum Denizcim. Boyle hevesle alinip ondan sonra beklenen cikmayan kitaplari bende zorla okuyup sonunu getirmeye calisirim ki bu en zorudur. SAbirlar sana..

 
03 Ağustos, 2005 17:19, Blogger YesilErik boyle dedi...

Ne yaptin Deniz ya!!! :) Paralellik mi diyorduk? Seni bizim Trakya ekibine alalim, bir gusel bi gobek atalim, bi karsilama oynayalim be yaw! Bu arada Burhan Ocal'in da bilumum cdlerini tavsiye ediyorum tabii ki. Kendisiyle backstage'de cekilmis fotografim bilem vardir.

 
04 Ağustos, 2005 17:07, Blogger YesilErik boyle dedi...

Ihim, efenim bi yanlis anlamaya mahal vermemek acisindan belirteyim. Ben es durumundan trakyali oldum :) Kendim aslen istanbulluyum, annemle babam da karadenizli, daha oralari gormek kismet olmadi. Trakya havasina bayilirim, ege turkulerine de. Karadeniz havasinin da hastasiyim, bitlis'te bes minareyi de severim. Boyle bir karisik durum soz konusu yani :)

Bu turku ve sarki sozcuklerinin kokeni de ne hosmus oyle.

 
05 Ağustos, 2005 16:55, Blogger şugibi boyle dedi...

benim annem egeli, babam anadolulu, en yakın arkadaşım da trakyalı olunca her bi türküyü severim. babam saz çalıp söyler, dedem deyiş yazar, bi amcam var şair (aslında muhasebeciydi, emekli olunca şair oldu) kuzenlerin sesi güzeldir. bende bi halt yok. dinliyorum sadece. tv de radyoda ya da yolda yürürken duyduğum türkülerin hepsini ezbere bildiğimi fark ediyorum. demek küçüklüğümden aklımda kalmış. aman mor koyun meler gelirrr.

 

sen de yorum yaz

yorumlari kapat