Cumartesi, Haziran 18, 2005

50Hz, 1500rpm ya da the beatles

herhalde 20 kadar bilgisayar, 50'den fazla elektronik olcum cihazi, her birinin uzerinde en az ikiser adet fan, onlarca transformator bir araya gelince ne oluyor bakin:

- 50Hz (yani sehir cereyani frekansi): ne kadar transformator varsa hepsi o sesle vizildiyor, tum monitorler, cihazlardan bu geliyor. bir araya geldiklerinde 50Hz'lik bir ari kovani gibiler.

- 1500rpm: elektronik cihazlar isinirlar. isinan cihazlar sogutulur, sogutma isini fanlar yapar ve fanlar helalinden bir 1500rpm hizla donerler. onlarcasi bir araya geldiginde isinan kafayi sogutmak mumkun olmuyor. tum bu isler olurken bir ayagi daha az isinan elektronik cihazlar elde etmek olan bir projenin icinde olmak ise ironik.

- the beatles: 50Hz ve 1500rpm viziltisindan kurtulmak icin en iyi tercih herhalde. irice ve iyice bir kulaklik (damla kulakliklar olmaz, disaridaki gurultuyu de emsin hem) ve iste tum viziltinin yerine the beatles. albumu siz secin farketmez. haftasonunda calisiyor olmayi unutturacak bir sey olsun.

hava gunesli ve 30 dereceye yakin. bugun 18 haziran 2005 cumartesi. olcum frekansi 100KHz, 200KHz ve 1MHz

20 Haziran, 2005 08:30, Blogger sarkac boyle dedi...

frekans:

ateşli bir tartışmayı kaçırmış olmanın burukluğunu yaşıyorum. sayın ilgili tipbey yöneticisine basit bir tavsiyede bulunacağım.

abicim, bloggerları eleştirip, illa ki başlarına bir muhafız dikip yazdıklarınızdan bu yararlı bunu şu saatte yayınla, bu yararsız bunu yayınlama denilemiyeceğini global bir şirketin yöneticisi olarak görmüş olmanız gerekirdi. onun yerine sayın google arkadaşımıza şöyle önerseydiniz daha iyi bir çözüm bulmuş olurdunuz ki sizin vizyonunuz da bunu öngörecek kadar gelişkindir herhalde: "google'cum bana öyle bir seçenek yarat ki(arama kutucuğunun altına web'de ara, türkçe web sitelerinde ara gibi butonların yanına eklenebilecek bir kutucuk iyi olur) benim aramamı blog dışındaki sitelerde yaptırabileyim. derseniz ki kardeşim bazı blog siteleri gerekli bilgileri daha iyi vermekte, ben onları da görmek istiyorum, o zaman da blogger siteleriyle google'ın ortak çalışabileceği şöyle bir öneri döşenelim: blogger sitecim, database'inde kolayca açabileceğin bir blog seçeneğin olsun, her blogger blogunu girmeden önce for fun, for directors of global companies diye seçsin (aslında default olarak for fun gelsin de yamuk olmasın), google'cum sen de buna göre bir arama düzeneği gelistir çabuk, yarın bakacam.

sıkıldım ama.

 

sen de yorum yaz

yorumlari kapat