Çarşamba, Mayıs 18, 2005

Ye nokta O nokta Ke!

Shuffle sagolsun yine neler hatirlatti: Universitenin ilk yilinda biz uc ibis (Ben, Selen ve Yazgulu) hayatimizda bir kere ogrenci eylemi yapmak istemistik. Ana babamizdan duyduk o hikayeleri ya, iyi bir sey olacak, egitimli insanlar olarak gidip karsi oldugumuz bir seyi protesto edecegiz vesaire.

Kasim'in basinda elinde bir ufak cagri kagidiyla gelen Selen olsa gerek, ben Bilgi'de boyle seyler dagitildigini hic gormedim, Yazgulu de o siralar kendine bir kagit uzatani tekmeleyecek kadar asabiydi, o da olamaz.Hemen planimizi yaptik, o gece beraber Yazgulu'nun evinde kalip oradan sabah erkenden olaylara girecektik, Beyazitta.

Her sorumlu genc gibi annelerimize haber verdik, eee biz gitcez yarin, haberiniz olsun diye. Annem cok ciddiye almadi sanki, biyik altindan gulup, hadi bakalim, gidin dedi, sanki lunaparka gonderir gibi. Selen'in annesi - bu konuda gercek otorite- dedi ki, bari cabuk haber verin isiniz bitince, nereye tiktilarsa gelip alalim sizi. Yazgulu'nun annesi cok eglendi bizimle, guzel gozlu oglanlari gormeye mi gidiyorsunuz, bosverin hava soguk, oturun evinizde diyerek. Biz hah dedik, bunlarin ici gecmis, ne bilirler?

Bu mukemmel, etrafina ve yasadigi sorunlara duyarli halimizden cok etkilenip kutlamaya karar verdik yeni ve 'olgun' halimizi. Bir bira soyledik. Sonra bir tane daha, bir tane daha, bir daha...Sonucta ertesi sabah Yazgulu'nun evinde kicimi kanepeden kaldirabildigim saatte protesto yapilmis, insanlar dagilmis, tutuklananlar bile saliverilmek uzereydi.

Iste hayatimin ilk ve tek sokak hareketi tesebbusu de boyle bitti.

18 Mayıs, 2005 19:47, Blogger Donna Quijote boyle dedi...

Seni anarsist seni. :)

 
19 Mayıs, 2005 01:48, Blogger koray boyle dedi...

baslik bulutsuluk ozlemi'nden alinmadir. deniz hanim telif haklarina saygisiz oldugundan belirtmemis, ben ekleyeyim madem :) sarki gariptir; "y (nokta) o (nokta) k! yok.un yildonumuydu" diye gider ama neseli major akorlari vardir kendisinin. sozler icinde "kizlar coplandi" falan der mesela ama notalari hala nesedir. nejatsizlik ozlemi denen grupta oluyor bazen boyle seyler; tipki "sili'ye ozgurluk" sarkisinda oldugu gibi (o sarkida ayriyeten bir kronolojik hata var ama neyse)

 

sen de yorum yaz

yorumlari kapat