Perşembe, Kasım 18, 2004

bekledim de gelmedi!!

hij komt, hij komt dediler, bir hafta oldu, ortada yok!! koray taa gecen cumartesi gelir demisti, her gun bekliyorum, bakiniyorum okulda, yok adam! sinterklaastan bahsediyorum. hollandalilarin noel babasi, cok sacma ama kasimin ortasinda amsterdama geliyor, hemi de ispanyadan. giysisi de bir tuhaf, ispanyol asilzadeleri gibi, kocaman hacli bir sapkasi da var. korayin soyledigine gore adam amsterdama geldikten sonra okulda bir ton sinterklaas turuyormus, yaninda zwarte pete ismindeki (politically correct hollandalilarin yaptigi ise bak, kara pete mis!!) siyaha boyanmis, kirmizi dudakli tuhaf yardimcilari esliginde. gelince birlikte resim cektirecem, insallah buraya da eklemeyi beceririm. umutlarim bu aksamki hollandaca dersinde, belki bizi entegre etmek icin getirirler.

bu arada burs kurumu henuz belgelerimi kaybetmeyi basaramamis, ama bana asla ve asla burs vermek istemedikleri icin, biraz daha form gondermisler. okula giderken posta kutusuna ugrayip gondereyim. bakalim baska neler cikaracaklar?

19 Kasım, 2004 11:13, Blogger koray boyle dedi...

aslinda okulda tureyen sinterklaas'lar 6 aralik'tan sonra sayica cosuyorlar cunku 6 aralik sinterklaas gunu ve o gunden sonra sinterklaas kiyafetleri onda bir fiyata kiralanabiliyor. bu yuzden 6 aralik'tan sonra gelen sinterklaas'lar genellikle serseri yaradilisli oluyorlar. zaten sinterklaas'in da noel efendi'nin de hakkinda subyancilik iddialari almis yurumus, bir de ortalikta sarhos gezinmeleri hic hos degil. gavurun erenleri de bir acayip canim; bizimkiler oyle mi ya, yatir olmuslar yatiyorlar iste sakin sakin, agir adamlar vesselam :)

 

sen de yorum yaz

yorumlari kapat