Salı, Ocak 17, 2006

yeni kitaplar



Gecen cuma Vera ile karsilikli hediyelestik. O bana en sevdigi Rus kitabi olan 'the Master and Margarita' yi almis, ben de ona en sevdigim kitaplardan birini verdim, Beyaz Kale. Insanin cok iyi bildigi bir kitabi baska bir dilde gormesi cok ilginc birseymis.

Dun okumaya basladim kitabi gel gor ki oyle semboller var ki kitapta dikkatim dagiliyor, merak ediyorum. Vera'nin bana yogun bir Rus tarihi dersi vermesi gerekecek galiba.

Bir de bugun hayallerimin yesil cayini buldum. Bildigimiz cayi her an terkedebilirim, o derece sevdim.

17 Ocak, 2006 17:46, Blogger elif boyle dedi...

merak ettim şu yeşil çayı :)
dizi dizi orhan pamuk getirdim hollanda'ya, daha birini bile okuyamadım. maalesef içlerinden biri beyaz kale değil.

 
17 Ocak, 2006 17:52, Blogger Deniz boyle dedi...

Elif, cayin sarili oldugu kagidi attim ne yazik ki, adini bilemiyorum ama sen de kesin bulursun bir cay dikkaninda, boyle lemon grass'li ferah bisi. Midem bulaniyor bugunlerde, iyi geldi cok.

Bizde de yok Beyaz Kale,ama eminim sehir kutuphanesinde vardir, bi bakmali aslinda. Sizin ordaki kutuphanenin ingilizce, turkce kitap durumu nasil bu arada? Bizde Turkce inanilmaz komik kitaplar var.Dini isimler sozlugu, Dede Korkut hikayeleri falan.

Ya da kendime de ingilizcesini alayim. Degisik olur.

 
17 Ocak, 2006 18:54, Blogger elif boyle dedi...

kütüphanedeki türkçe kitaplar zırvalık canım. 50-60 tanedir en fazla, bir de çeviri romanlar filan var ki ne gerek var onlara anlamadım. adam gibi türk edebiyatının suyu mu çıktı? ben pek dişe dokunur birşey göremedim valla.

 
18 Ocak, 2006 16:05, Blogger Sunthing Special boyle dedi...

Usta ile margarita'nın türkçesini bile okurken dikkati dağılıyor insanın ama sonra ilginçleşmeye başlıyor giderek...Yine de 2. cildini hala okumadım, duruyor öylece, kitlenmen gerekiyor çünkü iyice.Björk'ün de en sevdiği kitap Usta ile Margarita'ymış bu arada...

 

sen de yorum yaz

yorumlari kapat